Actualment, el Banc de Dades de Llengües Paleohispàniques HESPÈRIA està sotmès a una actualització contínua en el marc del projecte coordinat següent, finançat pel Ministeri d'Economia i Ciència:
Hespèria: Llengües, Epigrafia i Onomàstica paleohispànica (LEOP). IP: Joaquín Gorrochategui.
Durada: 1 de gener de 2016 a 30 de juny de 2020.
Llengües i onomàstica indígenes d'Hispània i de la Gàl·lia.
IP: Joaquín Gorrochategui. FFI2015-63981-C3-1-P.
Estudis de morfosintaxi nominal: llengües paleohispàniques i indoeuropees antigues.
IP: Eugenio R. Luján Martínez. FFI2015-63981-C3-2.
El final de les escriptures paleohispàniques
IP: Francisco Beltrán Lloris. FFI2015-63981-C3-3.
Aquest projecte coordinat pretén ampliar el nostre coneixement sobre alguns aspectes lingüístics, epigràfics i onomàstics de les llengües paleohispàniques amb una perspectiva comparada.
Com a objectiu prioritari es proposa de culminar el Banc de Dades online Hespèria (http://hesperia.ucm.es), que constitueix avui dia el repertori més exhaustiu i autoritzat sobre el material paleohispànic, sense paral·lel en les restants epigrafies antigues. En aquesta última fase s'editarà tot el material epigràfic que encara no es troba en línia, corresponent a les zones epigràfiques C i D (Catalunya), E (vall mitjana de l'Ebre), F (Llevant), G (inscripcions meridionals) i J (sud-oest peninsular), identificades per Untermann als Monumenta linguarum Hispanicarum (= MLH). Es continua així l'edició de les zones B (Narbonesa), K (Celtibèria) i L (Lusitània), així com la Numismàtica i l'Onomàstica paleohispàniques, ja disponibles online.
Al mateix temps s'acabarà la redacció definitiva del Lèxic ibèric, el contingut del qual es vincularà, mitjançant una interfície informàtica, amb els mots o seqüències aïllables testificats a les inscripcions del Banc. Prenent el Banc com a suport i instrument de la recerca, s'aprofundirà en el coneixement de diversos aspectes lingüístics, epigràfics i onomàstics.