Hespèria

Banc de dades de llengües paleohispàniques

                    

Mapserver

Accés obert

Accés restringit

Aspecte de la aplicació Mapserver (click per ampliar):

epigrafía

S'ha desenvolupat una aplicació que comunica les bases de dades, és a dir, les taules que tinguin dades geogràfiques, amb el programa MapServer, que genera mapes de distribució de localitzacions que compleixin amb un determinat patró. L'enllaç principal dona accés a un mapa de la península Ibèrica en el qual poden visualitzar-se els punts corresponents a totes les inscripcions, tant de la base epigràfica com de les d'onomàstica o numismàtica. Hi ha dues modalitats de treball: la modalitat de navegació i la modalitat d'informació.

La primera permet fer zoom, de manera que apareguin les etiquetes corresponents a cada punt, amb el nom de la localitat. També poden carregar-se capes de servidors externs, com els mapes i ortofotos del SIGPAC, del Ministeri d'Agricultura del Govern d'Espanya, o els mapes topogràfics i ortofotos 1:5000 de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

En la modalitat d'informació, es pot prémer sobre cada punt per obtenir la llista d'inscripcions associades a la localització, amb un resum de les dades principals de cada inscripció i un enllaç a la fitxa completa. Demés, poden efectuar-se consultes, bé a la mateixa pàgina inicial de MapServer, bé als cercadors de cada fitxa, opció més recomanable, atès que disposen d'opcions de cerca més avançades i permeten de seleccionar els resultats que es volen representar al mapa. També és possible generar arxius PDF que incloguin el mapa i el contingut que es desitgi dels resultats seleccionats. (Vegeu l'ajuda del MapServer.)

Aspecte de l'aplicació en fer zoom, on es mostren les etiquetes amb el nom dels jaciments (clic per ampliar): epigrafía Aspecte de l'aplicació en fer zoom sobre una capa wms amb ortofotos, en aquest cas sobre el punt del jaciment d'Empúries (clic per ampliar): epigrafía

 

xhtml ·  css ·  508 ·  aaa ·  Disseny de la web: http://sandraromano.es. Disseny del banc de dades: Eduardo Orduña Aznar
© 2005 Departamento de Filología Griega y Lingüística Indoeuropea · Universidad Complutense de Madrid      
License     Última actualització del banc de dades: 2024-03-03 22:16:47