Hespèria

Banc de dades de llengües paleohispàniques

                    

Banc de dades

El Banc de Dades Hespèria ha estat construït per Eduardo Orduña sobre la plataforma LAMP, és a dir, el sistema operatiu Linux, el servidor web Apache, el motor de bases de dades MySQL i el llenguatge de programació PHP, tots ells representants destacats del programari lliure i del codi font obert, com ho és també MapServer, desenvolupat per la Universitat de Minnesota i utilitzat per a la generació de mapes. S'ha partit d'un disseny de fitxa realitzat en FileMaker per Fernando Quesada, adaptat en els aspectes de detall a cadascuna de les bases. El banc de dades és accessible a través d'Internet utilitzant qualsevol navegador, tot i que està optimitzat per a Windows Vista amb el navegador Firefox.

La interfície està basada en formularis HTML que alternen amb scripts en PHP. Els cercadors, especialment els de text, permeten l'ús d'Expressions Regulars, un llenguatge que permet d'elaborar patrons complexos de recerca. És possible generar arxius PDF amb els resultats de qualsevol cerca, personalitzables amb els camps seleccionats. De la mateixa manera, es poden generar mapes de distribució d'inscripcions o de noms a partir dels resultats d'una cerca.

L'accés a les dades es pot fer de diferents maneres: a partir del mapa de la pàgina inicial, que porta a la presentació de cada zona epigràfica i, una vegada allà, permet d'accedir-hi a través de la llista de jaciments, o bé a partir del mapa d'inscripcions de la zona, amb punts on es pot clicar per accedir a la llista d'inscripcions del punt. També s'hi pot accedir a partir dels cercadors, o bé partint d'una inscripció i utilitzant els botons de navegació per fullejar les fitxes consecutives, que es poden filtrar.

xhtml ·  css ·  508 ·  aaa ·  Disseny de la web: http://sandraromano.es. Disseny del banc de dades: Eduardo Orduña Aznar
© 2005 Departamento de Filología Griega y Lingüística Indoeuropea · Universidad Complutense de Madrid      
License     Última actualització del banc de dades: 2024-04-10 15:32:15